Σελίδες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΕΛΛΗΝEΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ & ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

 ==


================================
Οι Έλληνες του Πόντου στη Ρωσία & πρώην Σοβιετική Ένωση
ImageΤου Φάνη Μαλκίδη - H παρουσία των Ελλήνων στο Bόρειο Eύξεινο Πόντο στις ρωσικές ακτές ανάγεται στα μυθικά χρόνια και συνδέεται με τα ονόματα του Προμηθέα, του Φρίξου, του Hρακλή, των Aργοναυτών και άλλων μυθικών ηρώων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η περιοχή ήταν γνωστή στους ελληνικούς πληθυσμούς. Γύρω στην πρώτη χιλιετία τοποθετείται η πραγματοποίηση των πρώτων ταξιδιών, ενώ δύο αιώνες αργότερα, οι προσωρινοί αυτοί εμπορικοί σταθμοί άρχισαν να γίνονται μόνιμα κέντρα. Περισσότερες από 75 ελληνικές αποικίες ιδρύθηκαν σε όλο τον Eύξεινο Πόντο από τον 8ο ως τον 6ο π.X. αιώνα, και συμμετείχαν σε συνεργασία με τους γηγενείς λαούς, στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της ευρύτερης περιοχής.
Οι Έλληνες του Πόντου στη Ρωσία και την πρώην Σοβιετική Ένωση
Μέρος της ομιλίας του Φάνη Μαλκίδη στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με τη συμμετοχή Ποντίων από όλον τον κόσμο στην πόλη Εσεντουκί (Σταυρούπολη- νότια Ρωσία)

ImageΟ Ελευθέριος Παυλίδης στο μεγάλης σημασίας του βιβλίο για τον Ελληνισμό της Ρωσίας, τονίζει στην εισαγωγή του τα εξής: «....κανενός τμήματος του εν διασπορά Ελληνισμού η ιστορία δεν συνδέεται τόσον στενά με την καθόλου ιστορίαν του Ελληνικού Έθνους, όσον στενά και αδιάσπαστα είναι συνδεδεμένην με αυτήν η ιστορία του Ελληνισμού της Ρωσίας. Και όχι μόνον με την αρχαίαν ημών ιστορίαν συνδέεται η ιστορία του Ελληνισμού της Ρωσίας, αλλά και με την ιστορία της νεωτέρας Ελλάδος συνδέεται στενώτατα, και αυτή δε η ιδέα της συστηματικής οργανώσεως των ενεργειών δια την ανεξαρτησίαν του Έθνους, ύστερα από πολλών αιώνων δουλείαν, εγεννήθη και εξεκολάφθη εις τα σπλάχνα του Ελληνισμού της Ρωσίας».

H παρουσία των Ελλήνων στο Bόρειο Eύξεινο Πόντο στις ρωσικές ακτές ανάγεται στα μυθικά χρόνια και συνδέεται με τα ονόματα του Προμηθέα, του Φρίξου, του Hρακλή, των Aργοναυτών και άλλων μυθικών ηρώων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η περιοχή ήταν γνωστή στους ελληνικούς πληθυσμούς. Γύρω στην πρώτη χιλιετία τοποθετείται η πραγματοποίηση των πρώτων ταξιδιών, ενώ δύο αιώνες αργότερα, οι προσωρινοί αυτοί εμπορικοί σταθμοί άρχισαν να γίνονται μόνιμα κέντρα. Περισσότερες από 75 ελληνικές αποικίες ιδρύθηκαν σε όλο τον Eύξεινο Πόντο από τον 8ο ως τον 6ο π.X. αιώνα, και συμμετείχαν σε συνεργασία με τους γηγενείς λαούς, στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της ευρύτερης περιοχής.
Η ανάπτυξη και η εξέλιξη των ελληνικών πόλεων στη διάρκεια της Bυζαντινής αυτοκρατορίας και της μεταβυζαντινής εποχής ενώ ο εκχριστιανισμός των Pώσων βοήθησε την ιστορική πορεία του ελληνικού και ρωσικού λαού.
Πέρα από τις πρώτες εγκαταστάσεις των αρχαίων και βυζαντινών Eλλήνων στον βόρειο ανατολικό Eύξεινο Πόντο, ο Kαύκασος, η Γεωργία, η Nότια και η μεσημβρινή Pωσία αλλά και οι Παραδουνάβιες περιοχές, γίνανε σ' όλη τη διάρκεια της Oθωμανικής Aυτοκρατορίας το καταφύγιο των Eλλήνων, οι οποίοι μάλιστα αναδείχθηκαν και σε σημαντικές ηγετικές προσωπικότητες.
Η άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 και της Tραπεζούντας το 1461 ανοίγει το δρόμο της εξόδου προς την ελευθερία, για όλο τον υπόδουλο ελληνισμό και χιλιάδες κατέφυγαν στις περιοχές του Kαυκάσου, του Aντικαυκάσου και όλης της Pωσίας, για να γλιτώσουν από τους Oθωμανούς.
Oι Συνθήκες του Kιουτσούκ- Kαϊναρτζή (1774) και του Aϊναλή- Kαβάκ (1779) αποτελούν σταθμό στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, αφού οι Έλληνες εκμεταλλεύθηκαν τις δυνατότητες που τους έδωσαν οι συνθήκες, αφού η Pωσία αναγνωριζόταν από τους Οθωμανούς ως προστάτιδα δύναμη των χριστιανών υπηκοών του.
Η ελληνική επανάσταση δημιουργεί συνθήκες για να αναπτυχθεί νέο κύμα μετανάστευσης από τον Πόντο στη Ρωσία, ενώ στη χώρα αναπτύσσεται ένα φιλελληνικό κίνημα για την Eλληνική Eπανάσταση και τον Eλληνικό λαό γενικά. Oι ελληνικές κοινότητες που υπήρχαν σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Pωσίας έγιναν πραγματικές εστίες προετοιμασίας του απελευθερωτικού αγώνα.
Αργότερα, ο Kριμαϊκός πόλεμος 1853-1856, η αποκάλυψη των Kρυπτοχριστιανών, η υποταγή και η μετακίνηση το 1864 των μουσουλμάνων από τον Kαύκασο στον Πόντο επιδείνωσαν τη θέση των Ελλήνων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι πολλών ελληνικών χωριών να πάρουν το δρόμο της σωτηρίας ξανά προς τη Pωσία.
H μαζικότερη εγκατάσταση πληθυσμών από τον Πόντο στη Ρωσία έγινε αμέσως μετά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1876-1878 και υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 100.000 Έλληνες εγκατέλειψαν τον Πόντο αυτήν την περίοδο. Η αναγκαστική έξοδος των Eλλήνων του Πόντου προς τη Pωσία συνεχιζόταν ασταμάτητα, με το μεγαλύτερο κύμα φυγής να πραγματοποιείται στις αρχές του 1918 μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Yπολογίζεται ότι φύγανε περίπου 85.000 Έλληνες στις περιοχές της Γεωργίας και της Pωσίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελληνικών διπλωματικών αρχών και των ελληνικών κοινοτήτων της Pωσίας (Πανελλήνιο Συμβούλιο των εν Pωσία Eλλήνων) το 1918 ο ελληνικός πληθυσμός ξεπερνούσε τις 700.000.

ImageΤα τελευταία χρόνια της περιόδου 1917-1937, όπου οι σοβιετικές αρχές ευνόησαν την ανάπτυξη της συνείδησης των Ελλήνων, εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια ενάντια στα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, καθώς η σταλινική πολιτική σ' αυτό το ζήτημα μεταβάλλεται. Την περίοδο 1937-1939 οι διώξεις κορυφώνονται και αποκτούν και εθνικό χαρακτήρα και η ελληνική γλώσσα ως στοιχείο της εθνικής ταυτότητας απαγορεύεται. Τα ελληνικά σχολεία κλείνουν και η διάσωση και της ελληνικής γλώσσας και ποντιακής διαλέκτου περιορίζεται στην οικογένεια. Η αλλαγή στη σοβιετική πολιτική δίνει στα τέλη της δεκαετίας του 1980 τη δυνατότητα πολλοί Έλληνες να έλθουν στην Ελλάδα, μεταναστευτικό ρεύμα που εντάθηκε μετά το 1991. Σήμερα, μετά από μια μεγάλη παρουσία στο χώρο της Ρωσίας και της πρώην ΕΣΣΔ, πολλοί Έλληνες ποντιακής καταγωγής σήμερα ζουν στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα ένταξης και άγνωστος αριθμός σε αμιγής ή σε μικτές οικογένειες, συνεχίζει τη διαβίωσή του εκεί, με αρκετά και μεγάλα προβλήματα αλλά και θέληση να παραμείνει.
Οι Έλληνες της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης οι οποίοι κατόρθωσαν και διατήρησαν την ταυτότητά τους παρά τις δυσκολίες, με τέτοιες συναντήσεις, όπως αυτή που συγκέντρωσε χιλιάδες Έλληνες ποντιακής καταγωγής από όλη τη Ρωσία, αποδεικνύει ότι μπορεί να επιβιώσει. Όχι μόνο ως μέρος μίας ζωντανής πολιτισμικής κοινότητας, αλλά ως ολότητα ελληνικού λαού, ποντιακής καταγωγής, με παρουσία και δραστηριότητα για την ανάδειξη του Ποντιακού ζητήματος στη Ρωσία.


Image


=================================


Πίνακας περιεχομένων

  [Απόκρυψη

Κεντρικό Διαμέρισμα [Επεξεργασία]

RussiaCentral.png
Σύνολο: 9.301 (0,02%)

Βορειοδυτικό Διαμέρισμα [Επεξεργασία]

RussiaNorthWest.png
Σύνολο: 3.009 (0,02%)

Νότιο Διαμέρισμα [Επεξεργασία]

RussiaNorthernCaucasus.png
Σύνολο: 70.736 (0,31%)

Διαμέρισμα του Βόλγα [Επεξεργασία]

RussiaVolga.png
Σύνολο: 5.298 (0,02%)

Ουραλικό Διαμέρισμα [Επεξεργασία]

RussiaUrals.png
Σύνολο: 4.860 (0,04%)

Σιβηρικό Διαμέρισμα [Επεξεργασία]

RussiaSiberia.png
Σύνολο: 3.451 (0,02%)

Απωανατολικό Διαμέρισμα [Επεξεργασία]

RussiaFarEast.png
Σύνολο: 1.172 (0,02%)

Πηγή [Επεξεργασία]


==============================================
==============================================

Κρεμλίνο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Κρεμλίνο και την Κόκκινη Πλατεία , Μόσχα
Όνομα όπως εγγράφεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς
Προβολή του Κρεμλίνου από τον ποταμό της Μόσχας.
ΧώραΡωσική Ομοσπονδία
ΤύποςΠολιτιστικός
ΚριτήριαⅠ, ⅱ, ⅳ, ⅵ
Αναφορά545
UNESCO περιοχήΕυρώπη
Επιγραφή ιστορία
Επιγραφή1990 (14η συνεδρίαση )
Το Κρεμλίνο της Μόσχας ( ρωσικά : Московский Кремль , tr. Moskovskiy Kreml ? IPA:  [mɐskofsk ʲ ɪj kr ʲ eml ʲ] ), που μερικές φορές αναφέρεται ως απλά το Κρεμλίνο , είναι ένα ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα στην καρδιά τηςΜόσχας , με θέα στον ποταμό Μόσχοβα (στο Νότο) , Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου και την Κόκκινη Πλατεία(στην Ανατολή) και ο Αλέξανδρος Κήπος (στη Δύση). Είναι το πιο γνωστό από kremlins ( Ρωσική ακροπόλεις ) και περιλαμβάνει πέντε παλάτια, τέσσερις καθεδρικούς ναούς και την επισυνάπτοντας Κρεμλίνο Wall με πύργους του Κρεμλίνου . Το συγκρότημα λειτουργεί ως επίσημη κατοικία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας .
Το όνομα του Κρεμλίνου σημαίνει «φρούριο», και χρησιμοποιείται συχνά ως metonym να αναφερθώ στην κυβέρνηση της Σοβιετικής Ένωσης (1922-1991) και η υψηλότερη των μελών του (όπως γενικοί γραμματείς, πρεμιέρες, πρόεδροι, υπουργοί, και κομισάριοι), σε με τον ίδιο τρόπο ότι η metonym Elysee Palace αναφέρεται στην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας , ο Λευκός Οίκος αναφέρεται στο Εκτελεστικό Γραφείο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και νούμερο 10 της Downing Street ή Whitehall αναφέρεται στα Γραφεία του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου και η βρετανική κυβέρνηση . Είναι χρησιμοποιείται ακόμα και σε σχέση με την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μάλιστα οΡώσος Πρόεδρος «η επίσημη ιστοσελίδα είναι Kremlin.ru . " Kremlinology "αναφέρεται στη μελέτη των σοβιετικών και ρωσικών πολιτικών.

Περιεχόμενα

  [ απόκρυψη ] 

Επεξεργασία ]Ιστορία

Επεξεργασία ]Προέλευση


Σχέδιο του Κρεμλίνου της Μόσχας, το 1917.
Η περιοχή κατοικείται συνεχώς από το δεύτερο αιώνα π.Χ., και προέρχεται από μια Vyatich οχυρωμένη δομή (ή "grad") για Borovitsky Χιλ , όπου ο ποταμός Neglinnaya έρεε στο ποταμό Μόσχοβα . Οι Σλάβοι κατέλαβαν το νότιο-δυτικό τμήμα του λόφου ήδη από τον 11ο αιώνα, όπως αποδεικνύεται από μια μητροπολιτική σφραγίδα από το 1090s, το οποίο ήρθε στο φως από αρχαιολόγους Σοβιετικής στην περιοχή.
Μέχρι τον 14ο αιώνα, η περιοχή ήταν γνωστή ως «grad της Μόσχας». Η λέξη "Κρεμλίνο" καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1331 και ετυμολογία του αμφισβητείται (βλ. Max Vasmer σε απευθείας σύνδεση (ρωσικά)). Η grad ήταν πολύ επεκτάθηκε από τον πρίγκιπαΓιούρι Dolgorukiy το 1156, καταστράφηκε από τους Μογγόλους το 1237 και ξαναχτίστηκε σε δρύινα το 1339. [ 1 ]

edit ]Έδρα του Μεγάλου Δούκα

Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος (1329), της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καθολικό (1330), και το καθεδρικό ναό Αρχαγγέλου (1333) - όλα χτισμένα από ασβεστόλιθο και διακοσμημένα με περίτεχνα γλυπτικής, κάθε στέφεται από ένα θόλο. Από αυτές τις εκκλησίες, το ανακαινισμένο Καθεδρικό Ναό Σωτήρος μόνο επέζησε μέσα του 20ου αιώνα, μόνο για να κατεδαφιστεί με την προτροπή του Στάλιν το 1933.
Dmitri Donskoi αντικατέστησε τους τοίχους βελανιδιάς με ισχυρή ακρόπολη από λευκό ασβεστόλιθο σε 1366-1368 για τα βασικά θεμέλια των σημερινών τοίχους? [ 2 ] η οχύρωση άντεξε την πολιορκία από Khan Tokhtamysh . Ο γιος του Ντμίτρι Vasily εγώ επανέλαβε την κατασκευή των εκκλησίες και μοναστήρια στο Κρεμλίνο. Το νεόκτιστο Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού ήταν ζωγραφισμένο από τον Θεοφάνη του Έλληνα , Αντρέι Ρουμπλιώφ , και Prokhor το 1405. Η Μονή Chudov ιδρύθηκε από τον δάσκαλο του Dmitri, Μητροπολίτης Αλέξης ? ενώ η χήρα του, Ευδοξία , ιδρύθηκε το μοναστήρι της Αναλήψεως το 1397.

edit ]κατοικία των τσάρων


"Kremlenagrad": η πρώτη λεπτομερής χάρτης του Κρεμλίνου (1663).

Ο καθεδρικός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν η περιοχή της στέψης των Ρώσων τσάρων.
Grand Prince Ivan ΙΙΙ οργάνωσε την ανοικοδόμηση του Κρεμλίνου, καλώντας έναν αριθμό ειδικευμένων αρχιτεκτόνων από την Ιταλία της Αναγέννησης , όπως Petrus Antonius Solarius , ο οποίος σχεδίασε το νέο τείχος του Κρεμλίνου και τους πύργους του, καιMarcus Ruffus ο οποίος σχεδίασε το νέο παλάτι για τον πρίγκιπα. Ήταν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, ότι τα τρία σωζόμενα καθεδρικούς ναούς του Κρεμλίνου, την Εκκλησία Αποκαθήλωση, και το Παλάτι των Όψεις κατασκευάστηκαν. Το υψηλότερο κτίριο της πόλης και Μοσχοβίτης Ρωσία ήταν ο Ιβάν ο Τρομερός καμπαναριό , που χτίστηκε το 1505-08 και σήμερα να αυξηθεί το ύψος του το 1600. Τα τείχη του Κρεμλίνου όπως εμφανίζονται τώρα χτίστηκαν μεταξύ 1485 και 1495. [ 3 ] Spasskie πύλες του τείχους φέρουν ακόμα μια αφιέρωση στη Λατινική υμνούν Petrus Antonius Solarius για το σχεδιασμό.
Μετά την κατασκευή των νέων τειχών εκκλησίες του Κρεμλίνου και ήταν πλήρης, ο μονάρχης αποφάσισε ότι δεν δομές θα πρέπει να βασίζεται σε άμεση γειτνίαση με την ακρόπολη. Το Κρεμλίνο είχε διαχωριστεί από την περιτειχισμένη πόλη έμπορος ( Kitay-gorod ) με ένα 30-μετρητή σε ολόκληρη την τάφρο, επί των οποίων καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ο Ιβάν ο Τρομερός . Το ίδιο τσάρος ανακαινισμένο, επίσης, μερικά από τα παλάτια του παππού του, προστέθηκε ένα νέο παλάτι και τον καθεδρικό ναό για τους γιους του, και προίκισε το Trinity μετόχιμέσα στο Κρεμλίνο. Το μετόχι αυτό διοικείται από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας και καυχήθηκε το χαριτωμένο καμπαναριό του Αγίου Σέργιος , η οποία περιγράφεται από τους ξένους ως ένα από τα καλύτερα της χώρας.
Κατά τη διάρκεια του χρόνου των ταραχών , το Κρεμλίνο πραγματοποιήθηκε από τις πολωνικές δυνάμεις για δύο χρόνια, μεταξύ 21 του Σεπτεμβρίου 1610 και 26 Οκτωβρίου 1612.Απελευθέρωση του Κρεμλίνου από το στρατό εθελοντών του πρίγκιπα Ντμίτρι Pozharsky και Kuzma Minin άνοιξε το δρόμο για την εκλογή του Μιχαήλ Ρομανόφ το νέο τσάρο.Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του και ότι από τον γιο του Αλέξη , με έντεκα Άνω τρούλους Saviour Cathedral, Armorial Πύλη , Terem Palace , Διασκέδαση Palace και το παλάτι του Πατριάρχη Nikon χτίστηκαν. Μετά το θάνατο του Αλέξη, το Κρεμλίνο είδε την εξέγερση της Μόσχας του 1682 , από την οποία τσάρος Πέτρος μόλις δραπέτευσε. Ως αποτέλεσμα οι δυο τους άρεσε το Κρεμλίνο. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Πέτρος εγκατέλειψε την κατοικία των προγόνων του για την νέα πρωτεύουσα του, Αγία Πετρούπολη .

edit ]Αυτοκρατορική περίοδο


Θέα από όλη την ποταμό Μόσχοβα στη δεκαετία του 1820.

Μια 17ου αιώνα στην αίθουσα Terem Palace , όπως ζωγραφισμένα στη δεκαετία του 1840.

Μια πανοραμική θέα του Κρεμλίνου της Μόσχας το 1908

Υποδοχή του Τσάρου της Ρωσίας στο Κρεμλίνο.
Αν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για τελετές στέψης, το Κρεμλίνο είχε εγκαταλειφθεί και παραμεληθεί μέχρι το 1773, όταν η Μεγάλη Αικατερίνη έχει ενεργοποιηθεί Βασίλη Bazhenov για την κατασκευή νέας κατοικίας της εκεί. Bazhenov παρήγαγε μια πομπώδης νεοκλασικό σχεδιασμό για μια ηρωική κλίμακα, η οποία αφορούσε την κατεδάφιση πολλών εκκλησιών και παλάτια, καθώς και ένα τμήμα του τοίχου του Κρεμλίνου. Μετά οι προετοιμασίες ήταν πάνω, η κατασκευή διακόπηκε λόγω έλλειψης κονδυλίων. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο αρχιτέκτονας Ματβέι Kazakov επέβλεψε την ανοικοδόμηση των αποσυναρμολογημένων τμήματα του τείχους και ορισμένων δομών της Μονής Chudov, κατασκευάστηκε και τα ευρύχωρα και πολυτελή γραφεία της Συγκλήτου , αφού προσαρμοστεί για χρήση ως κύριο χώρο εργασίας του Προέδρου του Ρωσία.
Μετά την Γαλλική εισβολή της Ρωσίας το 1812, οι γαλλικές δυνάμεις κατέλαβαν το Κρεμλίνο από 2 Σεπ. έως 11 Οκτ.. Όταν ο Ναπολέων υποχώρησε από τη Μόσχα, διέταξε όλο το Κρεμλίνο να ανατιναχτεί. Η Άρσεναλ Κρεμλίνο , αρκετά τμήματα του Τείχους του Κρεμλίνου και αρκετές πύργους τοίχου έχουν καταστραφεί από εκρήξεις και πυρκαγιές κατέστρεψαν το Επιμελητήριο Πολύπλευρη και εκκλησίες. Εκρήξεις συνεχίστηκε για τρεις ημέρες, 21-23 Οκτωβρίου. Ευτυχώς, η βροχή καταστραφεί τα ασφάλειες , και η ζημία ήταν λιγότερο σοβαρή από ό, τι προβλεπόταν. Έργα αποκατάστασης έγιναν το 1816-19, υπό την επίβλεψη Όσιπ Bove . Κατά τη διάρκεια του υπολοίπου του Αλεξάνδρου Α 's βασιλεύει, αρκετές αρχαίες δομές ανακαινίστηκαν σε ένα ευφάνταστο νεο-γοτθικό στυλ, αλλά και πολλοί άλλοι καταδικάστηκαν ως «εκτός χρήσης» ή «ερειπωμένο» (συμπεριλαμβανομένων όλων των κτιρίων του μετοχίου Τριάδος) και απλά να κατεδαφιστεί .
Με την επίσκεψη Μόσχα εορταστικές εκδηλώσεις για την στέψη του, ο Νικόλαος Α ' δεν ήταν ικανοποιημένος με το Μεγάλο, ή χειμώνα, το παλάτι, το οποίο είχε ανεγερθεί προς Rastrelli 's σχεδιασμό γύρω στα 1750. Η περίτεχνη μπαρόκ δομή κατεδαφίστηκε, όπως ήταν η κοντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που χτίστηκε από τη Νέα Aloisio το 1508 στη θέση του πρώτου ναού κατασκευάστηκε στη Μόσχα. Ο αρχιτέκτονας Konstantin Thon ανατέθηκε για τους αντικαταστήσει με το Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, που ήταν να ανταγωνιστεί την Χειμερινά Ανάκτορα της Αγίας Πετρούπολης στις διαστάσεις του και τη χλιδή του εσωτερικού του χώρου.Το παλάτι χτίστηκε το 1839-49, που ακολουθείται από το νέο κτίριο του Κρεμλίνου οπλοστάσιο το 1851.
Μετά το 1851, το Κρεμλίνο αλλάξει ελάχιστα μέχρι την Ρωσική Επανάσταση του 1917 ? μόνο τα νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν η Μνημείο στον Αλέξανδρο ΙΙ και ένα πέτρινο σταυρό σήμανση στο σημείο όπου Μεγάλο Δούκα Σεργκέι Alexandrovich της Ρωσίας δολοφονήθηκε από τον Ιβάν Kalyayev το 1905. Αυτά τα μνημεία καταστράφηκαν από τουςμπολσεβίκους το 1918.

edit ]σοβιετική περίοδο και πέρα


Η διάσημη Spasskaya πύργο, με ρουμπίνι αστέρι της προστιθέμενης το 1937. Το Κρεμλίνο Wall Νεκρόπολη είναι σε πρώτο πλάνο.
Η σοβιετική κυβέρνηση κινήθηκε από την Πετρούπολη στη Μόσχα στις 12 Μαρτίου 1918. Βλαντιμίρ Λένιν επιλέξει το Κρεμλίνο Γερουσίαως κατοικία του. Ιωσήφ Στάλιν είχε επίσης την προσωπική δωμάτια του στο Κρεμλίνο. Ήταν πρόθυμοι να αφαιρέσει από την έδρα του όλα τα «λείψανα του τσαρικού καθεστώτος". Golden Eagles στους πύργους αντικαταστάθηκαν από λαμπερά αστέρια του Κρεμλίνου , ενώ ο τοίχος κοντά στο Μαυσωλείο του Λένιν μετατράπηκε σε Νεκρόπολη τοίχων του Κρεμλίνου.
Η Chudov Μονή Μονή Αναλήψεως και, με του 16ου αιώνα τους καθεδρικούς ναούς , έκλεισαν για να δημιουργηθεί χώρος για τη στρατιωτική σχολή και Παλάτι των Συνεδρίων . Ο μικρός Νικόλας Palace και το παλιό Καθεδρικό Ναό Σωτήρος κατεδαφίστηκαν επίσης. Η κατοικία της σοβιετικής κυβέρνησης ήταν κλειστή για τους τουρίστες μέχρι το 1955. Δεν ήταν μέχρι το Thaw Χρουστσόφ ότι το Κρεμλίνο άνοιξε εκ νέου για τους ξένους επισκέπτες. Τα Μουσεία Κρεμλίνου ιδρύθηκαν το 1961 και το συγκρότημα ήταν μεταξύ των πρώτων Σοβιετική patrimonies χαραγμένα στο Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1990.
Παρά το γεγονός ότι ο σημερινός διευθυντής των Μουσείων Κρεμλίνου, Έλενα Gagarina ( Γιούρι Γκαγκάριν 's κόρη) τάσσεται υπέρ μιας ευρείας κλίμακας αποκατάσταση των κατεστραμμένων σκήτες, οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν περιοριστεί σε ακριβά αποκατάσταση των αρχικών εσωτερικό του Μεγάλου Παλατιού του Κρεμλίνου, το οποίο μεταβλήθηκε κατά τη διάρκεια του κανόνα του Στάλιν. Ο Πατριάρχης Μόσχας έχει μια σειρά από δωμάτια στο Κρεμλίνο, αλλά θεία λειτουργία στην καθεδρικούς ναούς του Κρεμλίνου κατέχει παράνομα, επειδή εξακολουθούν να χορηγούνται ως μουσεία.

edit ]Κτίρια


Πουλιού μάτι σχέδιο του Κρεμλίνου. Το Red Square υποδεικνύεται με έναν κύκλο.

Πέντε δικέφαλο ρωσική παλτό-of-όπλα αετοί (κάτω) αντικαθιστώντας το πρώην κρατικό έμβλημα της Σοβιετικής Ένωσης και τα "СССР" γράμματα (επάνω) στην πρόσοψη του Μεγάλου Παλατιού του Κρεμλίνου , μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ
Τα υφιστάμενα τείχη του Κρεμλίνου και πύργοι χτίστηκαν από τους Ιταλούς δασκάλους τη διάρκεια των ετών 1485 - 1495. Το ακανόνιστο τρίγωνο του Κρεμλίνου τοίχο περικλείει μια έκταση 275.000 τετραγωνικών μέτρων (68 στρέμματα). Συνολικό μήκος του είναι 2.235 μέτρα (2.444 μέτρα), αλλά το ύψος κυμαίνεται από 5 έως 19 μέτρα, ανάλογα με το έδαφος. Πάχος του τοίχου είναι μεταξύ 3,5 και 6,5 μέτρα.
Αρχικά υπήρχαν δεκαοκτώ πύργους του Κρεμλίνου , αλλά ο αριθμός τους αυξήθηκε σε είκοσι τον 17ο αιώνα. Όλα εκτός από τρεις από τους πύργους είναι τετράγωνο σε κάτοψη. Το υψηλότερο πύργο είναι η Troizkaya, που χτίστηκε μέχρι σήμερα το ύψος του 73,9 μέτρα το 1495. Οι περισσότεροι πύργοι είχαν αρχικά στεφθεί με ξύλινες σκηνές? Τα σωζόμενα σκηνές τούβλο με λωρίδες από χρωματιστά πλακάκια πάμε πίσω στο 1680.
Πλατεία του καθεδρικού ναού είναι η καρδιά του Κρεμλίνου. Είναι περιτριγυρισμένο από έξι κτίρια, μεταξύ των οποίων τρεις καθεδρικούς ναούς . Ο καθεδρικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ολοκληρώθηκε το 1479 να είναι η κύρια εκκλησία της Μόσχας και όπου όλοι οιτσάροι στέφθηκαν. Η μαζική ασβεστόλιθος πρόσοψη, καλυμμένο με πέντε χρυσούς τηςτρούλους ήταν ο σχεδιασμός του Αριστοτέλη Fioravanti . Αρκετά σημαντικό μητροπολίτες και πατριάρχες είναι θαμμένοι εκεί, συμπεριλαμβανομένων των Πέτρου και Μακαρίων . Το επιχρυσωμένο, με τους τρεις τρούλους Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκουολοκληρώθηκε επόμενη το 1489, μόνο για να ανακατασκευαστεί σε εννέα τρούλους έναν αιώνα αργότερα. Στο νότιο-ανατολικά της πλατείας είναι το πολύ μεγαλύτερο καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (1508), όπου σχεδόν όλοι οι μονάρχες Μοσχοβίτης από Ivan Kalita να Αλέξης I της Ρωσίας είναι θαμμένα. ( Μπόρις Γκοντούνοφ αρχικά ταφεί εκεί, αλλά μεταφέρθηκε στη Μονή Αγίας Τριάδας .)
Υπάρχουν δύο εσωτερικές εκκλησίες των Μητροπολιτών και Πατριαρχών της Μόσχας, ηΕκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων (1653-1656) και η εξαίσια ένα τρούλο Εκκλησία της απόθεσης Robe της Θεοτόκου , που χτίστηκε από Πσκοβ τεχνίτες τη διάρκεια των ετών 1484-88 και διαθέτει εξαιρετικές εικόνες και τοιχογραφίες από το 1627 και 1644.
Το άλλο αξιοσημείωτο είναι η δομή Ιβάν ο Τρομερός κωδωνοστάσιο στο βόρειο-ανατολική γωνιά της πλατείας, το οποίο λέγεται για να σηματοδοτήσει το ακριβές κέντρο της Μόσχας και μοιάζουν με ένα αναμμένο κερί. Ολοκληρώθηκε το 1600, θα είναι 81 μέτρα (266 πόδια) υψηλά.Μέχρι τη Ρωσική Επανάσταση, ήταν το ψηλότερο δομή της πόλης, η κατασκευή των κτιρίων ψηλότερο από αυτό που ήταν απαγορευμένο. 21 καμπάνες του θα ηχήσει το συναγερμό εάν υπάρχει εχθρός πλησίαζε. Το επάνω μέρος της δομής καταστράφηκε από το γαλλικό κατά τη διάρκεια της εισβολής του Ναπολέοντα και, φυσικά, έχουν ανακατασκευαστεί. Ο Τσάρος καμπάνα , η μεγαλύτερη καμπάνα στον κόσμο, βρίσκεται σε ένα βάθρο δίπλα στον πύργο.

Μέσα στο παλάτι Terem .
Το παλαιότερο κοσμική δομή στέκεται ακόμα είναι Ivan ΙΙΙ 's Palace του Όψεις (1491), η οποία κατέχει τα αυτοκρατορικά θρόνους. Το επόμενο παλαιότερο είναι το πρώτο σπίτι της βασιλικής οικογένειας, το παλάτι Terem . Η αρχική Terem Palace Επίσης, ανατέθηκε από Ivan ΙΙΙ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της υπάρχουσας παλάτι χτίστηκε τον 17ο αιώνα. Το Παλάτι Terem και το Παλάτι των Όψεις συνδέονται με το Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου .Αυτό ανατέθηκε από τον Nicholas I το 1838. Η μεγαλύτερη δομή στο Κρεμλίνο, το κόστος ένα υπέρογκο ποσό των έντεκα εκατομμυρίων ρουβλίων για την κατασκευή και πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ανακαίνιση στη δεκαετία του 1990. Περιέχει εκθαμβωτική αίθουσες υποδοχής, ένα τελετουργικό κόκκινη σκάλα, ιδιωτικά διαμερίσματα των τσάρων, και το κάτω όροφο της Αναστάσεως του Λαζάρου εκκλησία (1393), το οποίο είναι το παλαιότερο σωζόμενο δομή στο Κρεμλίνο και το σύνολο της Μόσχας.
Η βόρεια γωνία του Κρεμλίνου καταλαμβάνεται από την Άρσεναλ , το οποίο χτίστηκε αρχικά για το Μεγάλο Πέτρο το 1701. Το νοτιοδυτικό τμήμα του Κρεμλίνου κατέχει το οπλοστάσιο κτίριο . Χτισμένο το 1851 σε μια Αναγέννηση Αναβίωση του σχεδιασμού, είναι σήμερα ένα μουσείο στέγαση ρωσικό κράτος εμβλήματα και Diamond ταμείο.

Επεξεργασία ]Αναφορές

Επεξεργασία ]Βιβλιογραφία

  • Ιβάνοφ VN Московский Кремль . Μόσχα, 1971.
  • Nenakormova ΕΙΝΑΙ Государственные музеи Московского Кремля . Μόσχα: Iskusstvo, 1987.frt

Επεξεργασία ]Σημειώσεις

  1. ^ Michael C. Paul, «Η στρατιωτική επανάσταση στη Ρωσία 1550-1682», Το περιοδικό της στρατιωτικής ιστορίας 68, Αρ. 1 (Ιανουάριος 2004), 31.
  2. ^ Paul, «Στρατιωτική Επανάσταση στη Ρωσία," 31.
  3. ^ Paul, «Η στρατιωτική επανάσταση στη Ρωσία," 31.

Επεξεργασία ]Εξωτερικές συνδέσεις



=============================================






 ======================================================================
 : Παλιά Θεσσαλονίκη (Γενική άποψη) Οld Thessaloniki ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: