Σελίδες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



This page is no longer updated. The summaries are now available on the EUR-Lex website.
Ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη
Το ψηφιακό θεματολόγιο που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί έναν εκ των επτά πυλώνων της στρατηγικής Ευρώπη 2020 που καθορίζει τους στόχους για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μέχρι το 2020. Με το ψηφιακό θεματολόγιο προτείνεται η βέλτιστη εκμετάλλευση του δυναμικού που διαθέτουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ώστε να ευνοηθεί η καινοτομία, η οικονομική ανάπτυξη και η πρόοδος.
ΠΡΑΞΗ
Ανακοίνωση της 19ης Μαΐου 2010, της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών, με τίτλο «Ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη» [COM(2010) 245 τελικό – δεν έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα].
ΣΥΝΟΨΗ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα ψηφιακό θεματολόγιο με κύριο στόχο τη δημιουργία ενιαίας ψηφιακής αγοράς που θα οδηγήσει την Ευρώπη σε μιαν έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Ποια εμπόδια αντιμετωπίζει το ψηφιακό θεματολόγιο;
  • τις κατακερματισμένες ψηφιακές αγορές,
  • την έλλειψη διαλειτουργικότητας∙
  • την αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και την απειλή για την αξιοπιστία των δικτύων∙
  • την έλλειψη επενδύσεων σε δίκτυα∙
  • τις ανεπαρκείς προσπάθειες έρευνας και καινοτομίας∙
  • την έλλειψη ψηφιακού γραμματισμού και δεξιοτήτων∙
  • τις χαμένες ευκαιρίες για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.
Ποιες δράσεις απαιτούνται στο πλαίσιο του ψηφιακού θεματολογίου;
Υλοποίηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς
Η Επιτροπή δεσμεύεται αφενός να διευρύνει τη διαδικτυακή πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο απλουστεύοντας την εκκαθάριση και τη διαχείριση δικαιωμάτων δημιουργού, και τη διασυνοριακή αδειοδότηση. Για το σκοπό αυτό θα προτείνει οδηγία-πλαίσιο για τη συλλογική διαχείριση των δικαιωμάτων, καθώς και οδηγία για τα ορφανά έργα. Αφετέρου θα επανεξετάσει την οδηγία για την περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα.
Για να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές και την ηλε-τιμολόγηση η Επιτροπή πρέπει να ολοκληρώσει τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA) και να αναθεωρήσει την οδηγία για τις ηλ-υπογραφές, ώστε να παρέχει συστήματα ασφαλούς ηλε-επαλήθευσης ταυτότητας.
Η ευρωπαϊκή διαδικτυακή αγορά πάσχει από έλλειψη εμπιστοσύνης των χρηστών όσον αφορά την ασφάλεια των πληρωμών και την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η Επιτροπή σκοπεύει να προβεί σε επανεξέταση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων. Προτίθεται επίσης να εκδώσει κώδικα επιγραμμικών δικαιωμάτων όπου, με σαφή και προσιτό τρόπο, θα συνοψίζονται τα ψηφιακά δικαιώματα των πολιτών. Ο κώδικας θα αναφέρεται επίσης στο συμβατικό δίκαιο, καθώς και στην επιγραμμική επίλυση διαφορών σε επίπεδο ΕΕ. Η Επιτροπή ερευνά επίσης την εισαγωγή επιγραμμικού σήματος αξιοπιστίας στην ΕΕ που θα εγγυάται την ασφάλεια των καταναλωτών.
Απαιτείται ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Πρέπει επίσης να εναρμονιστεί η αριθμοδότηση των υπηρεσιών και οι ζώνες του ραδιοφάσματος.
Αύξηση της διαλειτουργικότητας και των προτύπων
Πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω από την ΕΕ η διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών, εφαρμογών, αποθετηρίων δεδομένων, υπηρεσιών και δικτύων. Για να γίνει αυτό, έχει πρωταρχική σημασία να συνεχίσει η Επιτροπή την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής τυποποίησης. Επίσης, πρέπει να προωθήσει κατάλληλους κανόνες για τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.
Εδραίωση της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας στο διαδίκτυο
Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την πολιτική της για την πάταξη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο και της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει μέτρα στον τομέα της ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών και της καταπολέμησης της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο.
Παράλληλα, τα κράτη μέλη θα λάβουν μέτρα για να εγκαταστήσουν ένα λειτουργικό δίκτυο σε εθνικό επίπεδο και να προβούν σε μεγάλης κλίμακας προσομοιώσεις επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Πρέπει να προσαρμόσουν τις εθνικές πλατφόρμες προειδοποίησης με βάση την πλατφόρμα για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο της Europol.
Προώθηση της ταχείας και υπερταχείας πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους
Η Ευρώπη πρέπει να διαθέτει ευρύτερα διαθέσιμη ταχεία και υπερταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ανταγωνιστικές τιμές. Υπ’ αυτό το πρίσμα, η ΕΕ πρέπει να υλοποιήσει δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς (ΝGΑ). Η Επιτροπή σκοπεύει να καταφύγει στα ευρωπαϊκά ταμεία (το FEDER ή το FEADER, συγκεκριμένα) για να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις για τις ευρυζωνικές συνδέσεις. Επιπλέον, η Επιτροπή θα ενισχύσει την πολιτική της για το ραδιοφάσμα.
Επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία
Η Ευρώπη πρέπει να καλύψει το έλλειμμά της σε επενδύσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα των ΤΠΕ, οι οποίες εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς στην Ευρώπη σε σύγκριση με αυτές των κύριων εμπορικών εταίρων της. Η Επιτροπή σκοπεύει συνεπώς να προωθήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις και να διπλασιάσει τις δημόσιες δαπάνες για την ανάπτυξη των ΤΠΕ.
Βελτίωση του ψηφιακού γραμματισμού, των δεξιοτήτων και της κοινωνικής ένταξης
Μολονότι το διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής για πολλούς Ευρωπαίους πολίτες, ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού εξακολουθούν να αποκλείονται από τον ψηφιακό γραμματισμό. Επιπλέον, η ΕΕ πάσχει από έλλειψη ικανού προσωπικού στον τομέα των ΤΠΕ.
Για τη βελτίωση της απασχόλησης στον τομέα των ΤΠΕ, η Επιτροπή προτείνει να δοθεί προτεραιότητα στις ψηφιακές δεξιότητες και τον ψηφιακό γραμματισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Επιδιώκει επίσης την ανάπτυξη εργαλείων για τον προσδιορισμό και την αναγνώριση των ικανοτήτων των τεχνικών (επαγγελματιών) και των χρηστών των ΤΠΕ. Στόχος της είναι να αναπτύξει εξειδικευμένο ευρωπαϊκό πλαίσιο για επαγγελματισμό στις ΤΠΕ.
Για να αμβλύνουν τις ανισότητες πρόσβασης των Ευρωπαίων πολιτών στην ψηφιακή εκπαίδευση, τα κράτη μέλη θα προωθήσουν την ηλε-πρόσβαση και συγκεκριμένα στο πλαίσιο εφαρμογής της οδηγίας για τις «υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων επικοινωνίας».
Οφέλη για την κοινωνία χάρη στην έξυπνη αξιοποίηση της τεχνολογίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκμεταλλευθεί το δυναμικό από τη χρήση των ΤΠΕ στους ακόλουθους τομείς:
Πώς θα υλοποιηθούν αυτές οι δράσεις;
Η υλοποίηση των προαναφερθεισών δράσεων απαιτεί διαρκή δέσμευση από την ΕΕ και τα κράτη μέλη (καθώς και τις περιφέρειες). Θα συντονίζεται από μια ομάδα Επιτρόπων με τη συμβολή των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κάθε χρόνο θα γίνεται τακτικός απολογισμός προόδου του ψηφιακού θεματολογίου και στη συνέχεια θα εκδίδεται πίνακας αποτελεσμάτων και θα συνέρχεται Ψηφιακή Συνέλευση.
Πλαίσιο
Η οικονομική κρίση του 2008 αποκάλυψε ορισμένες διαρθρωτικές αδυναμίες της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η στρατηγική Ευρώπη 2020 που εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010 αποτελεί μία από τις συνιστώσες απόκρισης στην κρίση. Καθορίζει στόχους σε θέματα απασχόλησης, παραγωγικότητας και κοινωνικής συνοχής. Το ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη εγγράφεται στη στρατηγική Ευρώπη 2020 και αποτελεί μία από τις επτά εμβληματικές πρωτοβουλίες της.
Ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης: 25.06.2010
==============================================
<<  ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ>>


Διαβούλευση για τις Προτάσεις Β ' Φάσης
Οι εργασίες των ομάδων, στο πλαίσιο του forum για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020, πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις. Κατά τη διάρκεια της α’ φάσης συζητήθηκαν και προτάθηκαν βραχυχρόνιες δράσεις με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και προϋπολογισμό.





Αποτελέσματα Α' Φάσης του Φόρουμ / Σχολιασμός / Bαθμολογία Προτάσεων
Τα αποτελέσματα της Α' Φάσης των εργασιών των επτά ομάδων είναι προτάσεις για βραχυχρόνιες δράσεις .

Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να κινητοποιήσουν τους εμπλεκόμενους φορείς προς την κατεύθυνση που θέτει το ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη( Digital Europe 2020) και να θέσουν τις βάσεις για μεσοπρόθεσμες δράσεις που συμβάλλουν στην εναρμόνιση της χώρας με τους στόχους του ψηφιακού θεματολογίου για την Ευρώπη.



Δημόσια Διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου «Οργάνωση και λειτουργία του τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών»

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σας προσκαλεί σε Δημόσια Διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου «Οργάνωση και λειτουργία του τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών»
Με το παρόν σχέδιο νόμου καθορίζεται το πλαίσιο παροχής δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, συναφών ευκολιών και συναφών υπηρεσιών εντός της Ελληνικής Επικράτειας, ενσωματώνοντας στην εθνική νομοθεσία, μεταξύ άλλων τις Οδηγίες: 2009/136/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την τροποποίηση της οδηγίας 2002/22/ΕΚ για την καθολική υπηρεσία και τα δικαιώματα των χρηστών, όσον αφορά δίκτυα και υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών και 2009/140/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την τροποποίηση των οδηγιών 2002/21/ΕΚ σχετικά με κοινό κανονιστικό πλαίσιο για δίκτυα και υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, 2002/19/ΕΚ σχετικά με την πρόσβαση σε δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συναφείς ευκολίες καθώς και με τη διασύνδεσή τους, και 2002/20/ΕΚ για την αδειοδότηση δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Διαβάστε τη διαβούλευση και συμμετέχετε εδώ: http://www.opengov.gr/yme/?p=2415
Καταληκτική ημερομηνία είναι η 16η Μαρτίου 2012.

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της δεύτερης φάσης

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της δεύτερης φάσης από το Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020 (www.digitalgreece2020.gr) σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώθηκε την 1η Ιουνίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ. Πρόκειται για τις μεσοπρόθεσμες προτάσεις που έρχονται να συμπληρώσουν τις βραχυπρόθεσμες  του Μαρτίου του 2011 και οι οποίες περιγράφουν το πλαίσιο και τα περιεχόμενα της ψηφιακής στρατηγικής για την εκπλήρωση των βασικών στόχων του 2020, εξειδικεύοντας τους ελληνικούς στόχους παράλληλα με αυτούς του ευρωπαϊκού ψηφιακού θεματολογίου. Διαβάστε περισσότερα →

Tο Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020

Πιστεύουμε στο νέο αναπτυξιακό περιβάλλον της χώρας. Γνωρίζουμε ότι καθένας από το χώρο που δραστηριοποιείται μπορεί να “εξάγει” την Ελλάδα, μέσα από νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, καινοτόμες λύσεις, συνδέοντας πόρους, ιδέες και ανθρώπους με τις πρωτοπόρες τεχνολογίες.
Διαβάστε περισσότερα →

Τελευταία Νέα

Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Ατζέντα
Στο πλαίσιο των “Τοπικών Επισκέψεων ΙΙI (Going Local III)” στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Ατζέντα*. Στην προσπάθεια για καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη ημερίδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε έναν ιστοχώρο (http://daa.ec.europa.eu/) όπου μπορούν να αναρτώνται και να τίθενται προς δημόσιο διάλογο, απόψεις, θέματα [...]
Πρόσκληση “Eτήσιες συναντήσεις Telecom Strategies και Digital Health Care”
Ανακοίνωση: Πρόσκληση Έχοντας θέσει υπό την Αιγίδα μας τις ετήσιες συναντήσεις Telecom Strategies και Digital Health Care προσκαλούμε εσάς και τους συνεργάτες σας να παρακολουθήσετε τις εργασίες τους την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) και από ώρα 09.00 έως 15.00 με στόχο την ενημέρωσή σας, την ανταλλαγή απόψεων και [...]
Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της δεύτερης φάσης
Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της δεύτερης φάσης από το Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020 (www.digitalgreece2020.gr) σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώθηκε την 1η Ιουνίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ. Πρόκειται για τις μεσοπρόθεσμες προτάσεις που έρχονται να συμπληρώσουν τις βραχυπρόθεσμες  του Μαρτίου του 2011 και οι οποίες περιγράφουν το πλαίσιο και τα περιεχόμενα της ψηφιακής [...]
Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση συζήτησης των προτάσεων του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011, σε ανοιχτή εκδήλωση του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, παρουσιάστηκε το πλαίσιο  των άμεσα υλοποιήσιμων προτάσεων που προέκυψαν από την Α’ Φάση εργασιών των ομάδων του Φόρουμ. Την εκδήλωσε άνοιξε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα ο συντονιστής του Φόρουμ κ. Θ. Καρούνος [...]
Ολοκληρώθηκε η Α΄Φάση των εργασιών των Ομάδων Εργασίας του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020– Στις 30/3 η παρουσίαση των προτάσεων
Οριστικοποιήθηκαν οι πρώτες προτάσεις των Ομάδων Εργασίας του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020, οι οποίες αφορούν βραχυχρόνιες και άμεσα υγροποιήσιμες δράσεις. Οι 22 συνολικά προτάσεις της Α΄Φάσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φόρουμ και είναι διαθέσιμες για βαθμολόγηση και σχολιασμό στον σύνδεσμό: http://www.digitalgreece2020.gr/protaseis . Όλες οι προτάσεις θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που [...]
Παρουσιάστηκαν οι πρώτες προτάσεις του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020
Σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Στρατηγικής, των Συντονιστών και των Τεχνικών Υπευθύνων των Ομάδων Εργασίας καθώς και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020, υπό τον συντονισμό του κ. Θ. Καρούνου από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού και την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών καθ. κ. Σ. Κάτσικα, παρουσιάστηκαν [...]
Στην τελική ευθεία για τη ανακοίνωση των πρώτων προτάσεων του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020
Την πορεία των πρώτων εργασιών των Ομάδων Εργασίας συζήτησε και αξιολόγησε η Οργανωτική Επιτροπή του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020 (www.digitalgreece2020.gr) στην συνεδρίαση της, υπό το Θ. Καρούνο, που έγινε την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Φόρουμ μέχρι τις 15/12/2010 κάθε [...]
Ημερίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας για την Νεανική Καινοτομία και Επιχειρηματικότηα
Το Ινστιτούτο Νεολαίας (ΝΠΙΔ του Υπουργείου Παιδείας) στα πλαίσια της ευρύτερης πολιτικής απενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας και καλλιέργειας επιχειρηματικής κουλτούρας στη νέα γενιά, διοργανώνει την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 ημερίδα με θέμα: Ανάπτυξη νοοτροπίας και κουλτούρας που ευνοεί τη νεανική καινοτομία & επιχειρηματικότητα



==================================================================

Η Ψηφιακή Ατζέντα εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2010. Η αναθεώρηση που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο του 2012 καθορίζει επτά περιοχές-κλειδιά για περαιτέρω προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών με στόχο την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.
Η πλήρης εφαρμογή της αναθεωρημένης Ψηφιακής Ατζέντας αναμένεται να αυξήσει το ευρωπαϊκό ΑΕΠ κατά 5%, ή €1.500 κατά άτομο, κατά τα επόμενα οκτώ χρόνια, με αύξηση της επένδυσης στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, βελτίωση των επιπέδων ηλεκτρονικής δεξιότητας στο εργατικό δυναμικό, παροχή δυνατοτήτων για καινοτομία στο δημόσιο τομέα, και μεταρρύθμιση των συνθηκών πλαισίου για την οικονομία του διαδικτύου.
Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, μέχρι ένα εκατομμύριο ψηφιακές θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να μην πληρωθούν μέχρι το 2015 χωρίς πανευρωπαϊκή δράση, ενώ 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μέσω της δημιουργίας υποδομής. Αυτό θα αυξήσει σε 3,8 εκ. τις νέες θέσεις εργασίας σε όλη την οικονομία μακροπρόθεσμα.
(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

 =================================
Στελέχη του ΟΤΕ στο υπ. Οικονομικών για την Ψηφιακή Ατζέντα 2020
Με βασικό θέμα την Ψηφιακή Ατζέντα 2020, υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom συνάντησαν σήμερα τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, όπου διαπιστώθηκε:
  • Ταύτιση απόψεων για τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη
  • Ο ΟΤΕ με επενδύσεις σε νέα δίκτυα βασικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Ατζέντας 2020
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, και την DeutscheTelekom το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και Επικεφαλής για την Ευρώπη και την Τεχνολογία, κ. Claudia Nemat. Στη συνάντηση  συμμετείχε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.
Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία των βασικών μετόχων της εταιρείας και η ανταλλαγή απόψεων για την συνεισφορά του ΟΤΕ στην πορεία της χώρας. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και την επενδυτική του δυναμική που προσδίδει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ και η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί έως τώρα.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνδράμει ώστε να επισπευστούν και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να εκπληρώσει του στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

Οι δύο μέτοχοι συμφώνησαν ότι ο ΟΤΕ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη των στόχων αυτών. Διαθέτει το μέγεθος, την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία και θα συνεχίσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων για τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε: «Οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης. Είναι απαραίτητες για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας, της δημόσιας Παιδείας, για τη λειτουργία της Πολιτείας και των δομών του Κράτους, για ένα νέο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα. Τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποδομές είναι απαραίτητα για τη δημιουργία επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών και καινοτομίας από νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την παραγωγή προϊόντων με ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο ΟΤΕ αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας. Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη δημιουργία των νέων δικτύων και στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την ευρυζωνικότητα, που θα συμβάλλει με τον ρυθμιστικό ρόλο της Πολιτείας, στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.»

Η κα Nemat υπογράμμισε: «Χαίρομαι που υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων αναφορικά με την αξία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη και τη συμβολή του ΟΤΕ σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό. Η ελληνική Διοίκηση του ΟΤΕ έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια και αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες εργαζόμενους για την εξαιρετική τους δουλειά. Ο ΟΤΕ έχει επιτύχει να μετασχηματιστεί σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων, με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Επενδύει τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια και αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας. Ο όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί με ταχείς ρυθμούς δίκτυα οπτικών ινών VDSL ενώ πρώτος έφερε στην Ελλάδα ταχύτητες κινητής ευρυζωνικότητας έως 300Mbps με το 4G+.  Με τις επενδύσεις αυτές, ο ΟΤΕ φέρνει στη χώρα τις τεχνολογίες του μέλλοντος, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την οικονομία.»
 =============================================

Ψηφιακό Πρωτάθλημα: Η καινοτομία συνδράμει στην οικονομία
11.11.2014 13:47 Κύπρος sigmalive


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην οικονομία των χωρών που την προάγουν.
Για να εξέλθει η Κύπρος από την κρίση, πρέπει να γίνουν ενέργειες που να στοχεύουν στην ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή παρουσίαση του Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2014-2015, που έχει στόχο την προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, και επιχειρήσεις, καθώς και την ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που να συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας της ΕΕ.
Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή της Κύπρου, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και άλλους φορείς.
Μιλώντας στην παρουσίαση του Ψηφιακού Πρωταθλήματος, ο Ψηφιακός Πρωταθλητής, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Στέλιος Χειμώνας αναφέρθηκε στην επιτυχία του περσινού πρώτου Διαγωνισμού και την παγκόσμια διάκριση των νικητών στην κατηγορία της Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας, οι οποίοι κέρδισαν το Facebook Innovation Award στο διαγωνισμό Imagine Cup 2014 που διοργάνωσε η Microsoft.
Επίσης, αναφέρθηκε στην "ανάγκη προώθησης του Ψηφιακού Πρωταθλήματος, ώστε να συνεχίσει η ανάπτυξη ιδεών και να δημιουργούνται οι ευκαιρίες για τη νέα γενιά της Κύπρου που διαπρέπει σε διεθνές επίπεδο".
"Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ή ίσως ακριβώς εξαιτίας αυτής, βλέπουμε μία ιδιαίτερη δυναμική για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Βλέπουμε τους νέους μας να έχουν διάθεση να παράξουν ψηφιακή καινοτομία. Μέσω του Ψηφιακού Πρωταθλήματος στοχεύουμε στην αξιοποίηση αυτής της δίψας των νέων μας για δημιουργία", είπε.
Ο κ. Χειμώνας ανέφερε ότι "η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην οικονομία των χωρών που την προάγουν", προσθέτοντας ότι "υψηλή καινοτομία δεν έχουν μόνο να επιδείξουν οι μεγάλες χώρες" και ότι "η Κύπρος αναρριχήθηκε φέτος στην 27η θέση από την 28η που ήταν πέρσι, μπορούμε όμως να πάμε καλύτερα".
"Σήμερα η Κύπρος έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Για να εξέλθουμε από αυτήν πρέπει να γίνουν πολλά, τα οποία πρέπει να στοχεύουν σε ένα μοναδικό στόχο - την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου. Η ψηφιακή καινοτομία μπορεί να παράξει πλούτο χωρίς μεγάλες επενδύσεις", επεσήμανε.
Νέο αναπτυξιακό μοντέλο
Ο Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών της Cyta Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι έχει την αίσθηση ότι σήμερα δεν ανακοινώνεται μόνο η έναρξη ενός Ψηφιακού Πρωταθλήματος. "Έχω την αίσθηση ότι συμμετέχουμε σε κάτι πολύ πιο μεγάλο - στην οικοδόμηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την Κύπρο", σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι "η καινοτομία είναι ταυτόσημη με την επιβίωση και την ανάπτυξη", επισημαίνοντας ότι "ο τομέας των τηλεπικοινωνιών έχει δεχθεί μία μεγάλη αμφισβήτηση".
"Κινδυνεύουμε, εάν μείνουμε με το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, να μην μπορούμε να αποσβέσουμε τις τεράστιες επενδύσεις για την ανάπτυξη των υποδομών", είπε, προσθέτοντας ότι η Cyta επέλεξε δύο αναπτυξιακά μοντέλα για να δημιουργήσει εναλλακτικές πηγές εσόδων. Το ένα μοντέλο αφορά τους καθετοποιημένους τομείς ανάπτυξης, όπως εμπορική ναυτιλία, ηλεκτρονική υγεία, υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και άλλα. Το δεύτερο μοντέλο αφορά την επένδυση σε νεοφυείς εταιρείες (start ups).
Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα είναι Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας που στοχεύει στην προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, άλλα φυσικά πρόσωπα/ομάδες, και νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας της ΕΕ, ενώ παράλληλα προάγονται και θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Το αντικείμενο του Ψηφιακού Πρωταθλήματος διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία των συμμετεχόντων, αλλά ως κοινή παράμετρος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη Ψηφιακή Ατζέντα και η ανάπτυξη καινοτόμου μοντέλου ή λειτουργικού πρωτοτύπου ή ψηφιακού προϊόντος ή υπηρεσίας στη βάση της Ψηφιακής Ατζέντας.
Τρεις κατηγορίες
Παρουσιάζοντας το πλαίσιο και τους όρους του Διαγωνισμού, η Νέδη Καφφά από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σημείωσε ότι το Ψηφιακό Πρωτάθλημα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή Μαθητική Επιχειρηματικότητα (Κ1), Φοιτητική Επιχειρηματικότητα (Κ2) και Αναπτυξιακή Επιχειρηματικότητα (Κ3).
Στην κατηγορία Μαθητικής Επιχειρηματικότητας, αναμένεται από τους μαθητές να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας και να αναπτύξουν καινοτόμο μοντέλο (mock up prototype) ψηφιακού προϊόντος με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας. Θα δοθούν €2.000 για το πρώτο βραβείο, €1.000 για το δεύτερο και €500 για το τρίτο. Στους νικητές θα προσφερθούν και υποτροφίες.
Στη Φοιτητική Επιχειρηματικότητα, αναμένεται οι φοιτητές να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας και να αναπτύξουν καινοτόμο λειτουργικό πρωτότυπο (working prototype) ψηφιακού προϊόντος με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας. Θα δοθούν για το πρώτο βραβείο €3.000 και επιχορήγηση για συμμετοχή σε σεμινάριο επιχειρηματικότητας η/και καινοτομίας  (entrepreneurship/innovation seminar) αξίας €2.000, το οποίο θα υπόκειται στην εκ των προτέρων έγκριση του Ψηφιακού Πρωταθλητή. Επίσης, θα δοθούν €1.500 για το δεύτερο βραβείο και €1.000 για το τρίτο. Στους νικητές θα προσφερθούν και υποτροφίες.
Στην τρίτη κατηγορία, που αφορά την Αναπτυξιακή Επιχειρηματικότητα, αναμένεται από τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας, να αναπτύξουν καινοτόμο ψηφιακό προϊόν ή υπηρεσία με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας, να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο, και να προωθήσουν το ψηφιακό προϊόν ή την υπηρεσία στην αγορά. Θα δοθούν €10.000 για επιχορήγηση συμμετοχής σε συναντήσεις δικτύωσης με εκπροσώπους επιχειρηματικών κεφαλαίων (VC camps), οι οποίες θα υπόκεινται στην εκ των προτέρων έγκριση του Ψηφιακού Πρωταθλητή. Επίσης, θα δοθούν €4.000 για το δεύτερο βραβείο και €2.000 για το τρίτο. Θα δοθεί, επίσης, βραβείο €2.000 για την "Επιχείρηση με Διεθνή Προσανατολισμό" για να δοθεί έμφαση στη διεθνή διάσταση του Διαγωνισμού και της καινοτομίας που προάγει ο Διαγωνισμός.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014 περίληψη της πρότασής τους. Στις 12 Ιανουαρίου 2015 θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές, που θα κληθούν στις Ημέρες Προπόνησης Ψηφιακού Πρωταθλήματος που θα γίνουν στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2015, και στις 20 Απριλίου 2015 λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής ολοκληρωμένων προτάσεων. Στις 8 και 9 Μαΐου θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων από τους συμμετέχοντες και η τελική αξιολόγηση, και η τελετή απονομής των βραβείων και διακρίσεων θα γίνει εντός του Ιουνίου 2015.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ή ομάδες μέχρι και 3 ατόμων. Η κατηγορία Κ1 αφορά μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, η κατηγορία Κ2 φοιτητές, και η κατηγορία Κ3 φυσικά πρόσωπα, ομάδες ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και διδακτορικούς και υποψήφιους διδακτορικούς φοιτητές.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/179195/psifiako-protathlima-i-kainotomia-syndramei-stin-oikonomia#.dpuf
Ψηφιακό Πρωτάθλημα: Η καινοτομία συνδράμει στην οικονομία
11.11.2014 13:47 Κύπρος sigmalive


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην οικονομία των χωρών που την προάγουν.
Για να εξέλθει η Κύπρος από την κρίση, πρέπει να γίνουν ενέργειες που να στοχεύουν στην ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή παρουσίαση του Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2014-2015, που έχει στόχο την προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, και επιχειρήσεις, καθώς και την ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που να συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας της ΕΕ.
Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή της Κύπρου, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και άλλους φορείς.
Μιλώντας στην παρουσίαση του Ψηφιακού Πρωταθλήματος, ο Ψηφιακός Πρωταθλητής, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Στέλιος Χειμώνας αναφέρθηκε στην επιτυχία του περσινού πρώτου Διαγωνισμού και την παγκόσμια διάκριση των νικητών στην κατηγορία της Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας, οι οποίοι κέρδισαν το Facebook Innovation Award στο διαγωνισμό Imagine Cup 2014 που διοργάνωσε η Microsoft.
Επίσης, αναφέρθηκε στην "ανάγκη προώθησης του Ψηφιακού Πρωταθλήματος, ώστε να συνεχίσει η ανάπτυξη ιδεών και να δημιουργούνται οι ευκαιρίες για τη νέα γενιά της Κύπρου που διαπρέπει σε διεθνές επίπεδο".
"Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ή ίσως ακριβώς εξαιτίας αυτής, βλέπουμε μία ιδιαίτερη δυναμική για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Βλέπουμε τους νέους μας να έχουν διάθεση να παράξουν ψηφιακή καινοτομία. Μέσω του Ψηφιακού Πρωταθλήματος στοχεύουμε στην αξιοποίηση αυτής της δίψας των νέων μας για δημιουργία", είπε.
Ο κ. Χειμώνας ανέφερε ότι "η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην οικονομία των χωρών που την προάγουν", προσθέτοντας ότι "υψηλή καινοτομία δεν έχουν μόνο να επιδείξουν οι μεγάλες χώρες" και ότι "η Κύπρος αναρριχήθηκε φέτος στην 27η θέση από την 28η που ήταν πέρσι, μπορούμε όμως να πάμε καλύτερα".
"Σήμερα η Κύπρος έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Για να εξέλθουμε από αυτήν πρέπει να γίνουν πολλά, τα οποία πρέπει να στοχεύουν σε ένα μοναδικό στόχο - την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου. Η ψηφιακή καινοτομία μπορεί να παράξει πλούτο χωρίς μεγάλες επενδύσεις", επεσήμανε.
Νέο αναπτυξιακό μοντέλο
Ο Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών της Cyta Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι έχει την αίσθηση ότι σήμερα δεν ανακοινώνεται μόνο η έναρξη ενός Ψηφιακού Πρωταθλήματος. "Έχω την αίσθηση ότι συμμετέχουμε σε κάτι πολύ πιο μεγάλο - στην οικοδόμηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την Κύπρο", σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι "η καινοτομία είναι ταυτόσημη με την επιβίωση και την ανάπτυξη", επισημαίνοντας ότι "ο τομέας των τηλεπικοινωνιών έχει δεχθεί μία μεγάλη αμφισβήτηση".
"Κινδυνεύουμε, εάν μείνουμε με το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, να μην μπορούμε να αποσβέσουμε τις τεράστιες επενδύσεις για την ανάπτυξη των υποδομών", είπε, προσθέτοντας ότι η Cyta επέλεξε δύο αναπτυξιακά μοντέλα για να δημιουργήσει εναλλακτικές πηγές εσόδων. Το ένα μοντέλο αφορά τους καθετοποιημένους τομείς ανάπτυξης, όπως εμπορική ναυτιλία, ηλεκτρονική υγεία, υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και άλλα. Το δεύτερο μοντέλο αφορά την επένδυση σε νεοφυείς εταιρείες (start ups).
Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα είναι Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας που στοχεύει στην προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, άλλα φυσικά πρόσωπα/ομάδες, και νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας της ΕΕ, ενώ παράλληλα προάγονται και θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Το αντικείμενο του Ψηφιακού Πρωταθλήματος διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία των συμμετεχόντων, αλλά ως κοινή παράμετρος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη Ψηφιακή Ατζέντα και η ανάπτυξη καινοτόμου μοντέλου ή λειτουργικού πρωτοτύπου ή ψηφιακού προϊόντος ή υπηρεσίας στη βάση της Ψηφιακής Ατζέντας.
Τρεις κατηγορίες
Παρουσιάζοντας το πλαίσιο και τους όρους του Διαγωνισμού, η Νέδη Καφφά από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σημείωσε ότι το Ψηφιακό Πρωτάθλημα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή Μαθητική Επιχειρηματικότητα (Κ1), Φοιτητική Επιχειρηματικότητα (Κ2) και Αναπτυξιακή Επιχειρηματικότητα (Κ3).
Στην κατηγορία Μαθητικής Επιχειρηματικότητας, αναμένεται από τους μαθητές να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας και να αναπτύξουν καινοτόμο μοντέλο (mock up prototype) ψηφιακού προϊόντος με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας. Θα δοθούν €2.000 για το πρώτο βραβείο, €1.000 για το δεύτερο και €500 για το τρίτο. Στους νικητές θα προσφερθούν και υποτροφίες.
Στη Φοιτητική Επιχειρηματικότητα, αναμένεται οι φοιτητές να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας και να αναπτύξουν καινοτόμο λειτουργικό πρωτότυπο (working prototype) ψηφιακού προϊόντος με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας. Θα δοθούν για το πρώτο βραβείο €3.000 και επιχορήγηση για συμμετοχή σε σεμινάριο επιχειρηματικότητας η/και καινοτομίας  (entrepreneurship/innovation seminar) αξίας €2.000, το οποίο θα υπόκειται στην εκ των προτέρων έγκριση του Ψηφιακού Πρωταθλητή. Επίσης, θα δοθούν €1.500 για το δεύτερο βραβείο και €1.000 για το τρίτο. Στους νικητές θα προσφερθούν και υποτροφίες.
Στην τρίτη κατηγορία, που αφορά την Αναπτυξιακή Επιχειρηματικότητα, αναμένεται από τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας, να αναπτύξουν καινοτόμο ψηφιακό προϊόν ή υπηρεσία με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας, να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο, και να προωθήσουν το ψηφιακό προϊόν ή την υπηρεσία στην αγορά. Θα δοθούν €10.000 για επιχορήγηση συμμετοχής σε συναντήσεις δικτύωσης με εκπροσώπους επιχειρηματικών κεφαλαίων (VC camps), οι οποίες θα υπόκεινται στην εκ των προτέρων έγκριση του Ψηφιακού Πρωταθλητή. Επίσης, θα δοθούν €4.000 για το δεύτερο βραβείο και €2.000 για το τρίτο. Θα δοθεί, επίσης, βραβείο €2.000 για την "Επιχείρηση με Διεθνή Προσανατολισμό" για να δοθεί έμφαση στη διεθνή διάσταση του Διαγωνισμού και της καινοτομίας που προάγει ο Διαγωνισμός.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014 περίληψη της πρότασής τους. Στις 12 Ιανουαρίου 2015 θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές, που θα κληθούν στις Ημέρες Προπόνησης Ψηφιακού Πρωταθλήματος που θα γίνουν στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2015, και στις 20 Απριλίου 2015 λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής ολοκληρωμένων προτάσεων. Στις 8 και 9 Μαΐου θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων από τους συμμετέχοντες και η τελική αξιολόγηση, και η τελετή απονομής των βραβείων και διακρίσεων θα γίνει εντός του Ιουνίου 2015.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ή ομάδες μέχρι και 3 ατόμων. Η κατηγορία Κ1 αφορά μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, η κατηγορία Κ2 φοιτητές, και η κατηγορία Κ3 φυσικά πρόσωπα, ομάδες ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και διδακτορικούς και υποψήφιους διδακτορικούς φοιτητές.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/179195/psifiako-protathlima-i-kainotomia-syndramei-stin-oikonomia#.dpuf
Ψηφιακό Πρωτάθλημα: Η καινοτομία συνδράμει στην οικονομία
11.11.2014 13:47 Κύπρος sigmalive


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην οικονομία των χωρών που την προάγουν.
Για να εξέλθει η Κύπρος από την κρίση, πρέπει να γίνουν ενέργειες που να στοχεύουν στην ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή παρουσίαση του Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2014-2015, που έχει στόχο την προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, και επιχειρήσεις, καθώς και την ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που να συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας της ΕΕ.
Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή της Κύπρου, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και άλλους φορείς.
Μιλώντας στην παρουσίαση του Ψηφιακού Πρωταθλήματος, ο Ψηφιακός Πρωταθλητής, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Στέλιος Χειμώνας αναφέρθηκε στην επιτυχία του περσινού πρώτου Διαγωνισμού και την παγκόσμια διάκριση των νικητών στην κατηγορία της Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας, οι οποίοι κέρδισαν το Facebook Innovation Award στο διαγωνισμό Imagine Cup 2014 που διοργάνωσε η Microsoft.
Επίσης, αναφέρθηκε στην "ανάγκη προώθησης του Ψηφιακού Πρωταθλήματος, ώστε να συνεχίσει η ανάπτυξη ιδεών και να δημιουργούνται οι ευκαιρίες για τη νέα γενιά της Κύπρου που διαπρέπει σε διεθνές επίπεδο".
"Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ή ίσως ακριβώς εξαιτίας αυτής, βλέπουμε μία ιδιαίτερη δυναμική για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Βλέπουμε τους νέους μας να έχουν διάθεση να παράξουν ψηφιακή καινοτομία. Μέσω του Ψηφιακού Πρωταθλήματος στοχεύουμε στην αξιοποίηση αυτής της δίψας των νέων μας για δημιουργία", είπε.
Ο κ. Χειμώνας ανέφερε ότι "η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην οικονομία των χωρών που την προάγουν", προσθέτοντας ότι "υψηλή καινοτομία δεν έχουν μόνο να επιδείξουν οι μεγάλες χώρες" και ότι "η Κύπρος αναρριχήθηκε φέτος στην 27η θέση από την 28η που ήταν πέρσι, μπορούμε όμως να πάμε καλύτερα".
"Σήμερα η Κύπρος έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Για να εξέλθουμε από αυτήν πρέπει να γίνουν πολλά, τα οποία πρέπει να στοχεύουν σε ένα μοναδικό στόχο - την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου. Η ψηφιακή καινοτομία μπορεί να παράξει πλούτο χωρίς μεγάλες επενδύσεις", επεσήμανε.
Νέο αναπτυξιακό μοντέλο
Ο Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών της Cyta Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι έχει την αίσθηση ότι σήμερα δεν ανακοινώνεται μόνο η έναρξη ενός Ψηφιακού Πρωταθλήματος. "Έχω την αίσθηση ότι συμμετέχουμε σε κάτι πολύ πιο μεγάλο - στην οικοδόμηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την Κύπρο", σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι "η καινοτομία είναι ταυτόσημη με την επιβίωση και την ανάπτυξη", επισημαίνοντας ότι "ο τομέας των τηλεπικοινωνιών έχει δεχθεί μία μεγάλη αμφισβήτηση".
"Κινδυνεύουμε, εάν μείνουμε με το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, να μην μπορούμε να αποσβέσουμε τις τεράστιες επενδύσεις για την ανάπτυξη των υποδομών", είπε, προσθέτοντας ότι η Cyta επέλεξε δύο αναπτυξιακά μοντέλα για να δημιουργήσει εναλλακτικές πηγές εσόδων. Το ένα μοντέλο αφορά τους καθετοποιημένους τομείς ανάπτυξης, όπως εμπορική ναυτιλία, ηλεκτρονική υγεία, υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και άλλα. Το δεύτερο μοντέλο αφορά την επένδυση σε νεοφυείς εταιρείες (start ups).
Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα είναι Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας που στοχεύει στην προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, άλλα φυσικά πρόσωπα/ομάδες, και νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας της ΕΕ, ενώ παράλληλα προάγονται και θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Το αντικείμενο του Ψηφιακού Πρωταθλήματος διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία των συμμετεχόντων, αλλά ως κοινή παράμετρος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη Ψηφιακή Ατζέντα και η ανάπτυξη καινοτόμου μοντέλου ή λειτουργικού πρωτοτύπου ή ψηφιακού προϊόντος ή υπηρεσίας στη βάση της Ψηφιακής Ατζέντας.
Τρεις κατηγορίες
Παρουσιάζοντας το πλαίσιο και τους όρους του Διαγωνισμού, η Νέδη Καφφά από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σημείωσε ότι το Ψηφιακό Πρωτάθλημα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή Μαθητική Επιχειρηματικότητα (Κ1), Φοιτητική Επιχειρηματικότητα (Κ2) και Αναπτυξιακή Επιχειρηματικότητα (Κ3).
Στην κατηγορία Μαθητικής Επιχειρηματικότητας, αναμένεται από τους μαθητές να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας και να αναπτύξουν καινοτόμο μοντέλο (mock up prototype) ψηφιακού προϊόντος με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας. Θα δοθούν €2.000 για το πρώτο βραβείο, €1.000 για το δεύτερο και €500 για το τρίτο. Στους νικητές θα προσφερθούν και υποτροφίες.
Στη Φοιτητική Επιχειρηματικότητα, αναμένεται οι φοιτητές να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας και να αναπτύξουν καινοτόμο λειτουργικό πρωτότυπο (working prototype) ψηφιακού προϊόντος με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας. Θα δοθούν για το πρώτο βραβείο €3.000 και επιχορήγηση για συμμετοχή σε σεμινάριο επιχειρηματικότητας η/και καινοτομίας  (entrepreneurship/innovation seminar) αξίας €2.000, το οποίο θα υπόκειται στην εκ των προτέρων έγκριση του Ψηφιακού Πρωταθλητή. Επίσης, θα δοθούν €1.500 για το δεύτερο βραβείο και €1.000 για το τρίτο. Στους νικητές θα προσφερθούν και υποτροφίες.
Στην τρίτη κατηγορία, που αφορά την Αναπτυξιακή Επιχειρηματικότητα, αναμένεται από τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας, να αναπτύξουν καινοτόμο ψηφιακό προϊόν ή υπηρεσία με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας, να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο, και να προωθήσουν το ψηφιακό προϊόν ή την υπηρεσία στην αγορά. Θα δοθούν €10.000 για επιχορήγηση συμμετοχής σε συναντήσεις δικτύωσης με εκπροσώπους επιχειρηματικών κεφαλαίων (VC camps), οι οποίες θα υπόκεινται στην εκ των προτέρων έγκριση του Ψηφιακού Πρωταθλητή. Επίσης, θα δοθούν €4.000 για το δεύτερο βραβείο και €2.000 για το τρίτο. Θα δοθεί, επίσης, βραβείο €2.000 για την "Επιχείρηση με Διεθνή Προσανατολισμό" για να δοθεί έμφαση στη διεθνή διάσταση του Διαγωνισμού και της καινοτομίας που προάγει ο Διαγωνισμός.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014 περίληψη της πρότασής τους. Στις 12 Ιανουαρίου 2015 θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές, που θα κληθούν στις Ημέρες Προπόνησης Ψηφιακού Πρωταθλήματος που θα γίνουν στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2015, και στις 20 Απριλίου 2015 λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής ολοκληρωμένων προτάσεων. Στις 8 και 9 Μαΐου θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων από τους συμμετέχοντες και η τελική αξιολόγηση, και η τελετή απονομής των βραβείων και διακρίσεων θα γίνει εντός του Ιουνίου 2015.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ή ομάδες μέχρι και 3 ατόμων. Η κατηγορία Κ1 αφορά μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, η κατηγορία Κ2 φοιτητές, και η κατηγορία Κ3 φυσικά πρόσωπα, ομάδες ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και διδακτορικούς και υποψήφιους διδακτορικούς φοιτητές.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/179195/psifiako-protathlima-i-kainotomia-syndramei-stin-oikonomia#.dpuf
Ψηφιακό Πρωτάθλημα: Η καινοτομία συνδράμει στην οικονομία
11.11.2014 13:47 Κύπρος sigmalive





ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ









Η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην οικονομία των χωρών που την προάγουν.

Για να εξέλθει η Κύπρος από την κρίση, πρέπει να γίνουν ενέργειες που να στοχεύουν στην ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή παρουσίαση του Ψηφιακού Πρωταθλήματος 2014-2015, που έχει στόχο την προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, και επιχειρήσεις, καθώς και την ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που να συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας της ΕΕ.

Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή της Κύπρου, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και άλλους φορείς.

Μιλώντας στην παρουσίαση του Ψηφιακού Πρωταθλήματος, ο Ψηφιακός Πρωταθλητής, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Στέλιος Χειμώνας αναφέρθηκε στην επιτυχία του περσινού πρώτου Διαγωνισμού και την παγκόσμια διάκριση των νικητών στην κατηγορία της Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας, οι οποίοι κέρδισαν το Facebook Innovation Award στο διαγωνισμό Imagine Cup 2014 που διοργάνωσε η Microsoft.

Επίσης, αναφέρθηκε στην "ανάγκη προώθησης του Ψηφιακού Πρωταθλήματος, ώστε να συνεχίσει η ανάπτυξη ιδεών και να δημιουργούνται οι ευκαιρίες για τη νέα γενιά της Κύπρου που διαπρέπει σε διεθνές επίπεδο".

"Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ή ίσως ακριβώς εξαιτίας αυτής, βλέπουμε μία ιδιαίτερη δυναμική για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Βλέπουμε τους νέους μας να έχουν διάθεση να παράξουν ψηφιακή καινοτομία. Μέσω του Ψηφιακού Πρωταθλήματος στοχεύουμε στην αξιοποίηση αυτής της δίψας των νέων μας για δημιουργία", είπε.

Ο κ. Χειμώνας ανέφερε ότι "η καινοτομία έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην οικονομία των χωρών που την προάγουν", προσθέτοντας ότι "υψηλή καινοτομία δεν έχουν μόνο να επιδείξουν οι μεγάλες χώρες" και ότι "η Κύπρος αναρριχήθηκε φέτος στην 27η θέση από την 28η που ήταν πέρσι, μπορούμε όμως να πάμε καλύτερα".

"Σήμερα η Κύπρος έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Για να εξέλθουμε από αυτήν πρέπει να γίνουν πολλά, τα οποία πρέπει να στοχεύουν σε ένα μοναδικό στόχο - την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου. Η ψηφιακή καινοτομία μπορεί να παράξει πλούτο χωρίς μεγάλες επενδύσεις", επεσήμανε.

Νέο αναπτυξιακό μοντέλο

Ο Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών της Cyta Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι έχει την αίσθηση ότι σήμερα δεν ανακοινώνεται μόνο η έναρξη ενός Ψηφιακού Πρωταθλήματος. "Έχω την αίσθηση ότι συμμετέχουμε σε κάτι πολύ πιο μεγάλο - στην οικοδόμηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την Κύπρο", σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι "η καινοτομία είναι ταυτόσημη με την επιβίωση και την ανάπτυξη", επισημαίνοντας ότι "ο τομέας των τηλεπικοινωνιών έχει δεχθεί μία μεγάλη αμφισβήτηση".

"Κινδυνεύουμε, εάν μείνουμε με το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, να μην μπορούμε να αποσβέσουμε τις τεράστιες επενδύσεις για την ανάπτυξη των υποδομών", είπε, προσθέτοντας ότι η Cyta επέλεξε δύο αναπτυξιακά μοντέλα για να δημιουργήσει εναλλακτικές πηγές εσόδων. Το ένα μοντέλο αφορά τους καθετοποιημένους τομείς ανάπτυξης, όπως εμπορική ναυτιλία, ηλεκτρονική υγεία, υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και άλλα. Το δεύτερο μοντέλο αφορά την επένδυση σε νεοφυείς εταιρείες (start ups).

Το Ψηφιακό Πρωτάθλημα είναι Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας που στοχεύει στην προώθηση της έννοιας της ψηφιακής καινοτομίας σε μαθητές, φοιτητές, άλλα φυσικά πρόσωπα/ομάδες, και νεοσύστατες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που συνάδουν με τις προτεραιότητες της Ψηφιακής Ατζέντας της ΕΕ, ενώ παράλληλα προάγονται και θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το αντικείμενο του Ψηφιακού Πρωταθλήματος διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία των συμμετεχόντων, αλλά ως κοινή παράμετρος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη Ψηφιακή Ατζέντα και η ανάπτυξη καινοτόμου μοντέλου ή λειτουργικού πρωτοτύπου ή ψηφιακού προϊόντος ή υπηρεσίας στη βάση της Ψηφιακής Ατζέντας.

Τρεις κατηγορίες

Παρουσιάζοντας το πλαίσιο και τους όρους του Διαγωνισμού, η Νέδη Καφφά από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας σημείωσε ότι το Ψηφιακό Πρωτάθλημα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή Μαθητική Επιχειρηματικότητα (Κ1), Φοιτητική Επιχειρηματικότητα (Κ2) και Αναπτυξιακή Επιχειρηματικότητα (Κ3).

Στην κατηγορία Μαθητικής Επιχειρηματικότητας, αναμένεται από τους μαθητές να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας και να αναπτύξουν καινοτόμο μοντέλο (mock up prototype) ψηφιακού προϊόντος με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας. Θα δοθούν €2.000 για το πρώτο βραβείο, €1.000 για το δεύτερο και €500 για το τρίτο. Στους νικητές θα προσφερθούν και υποτροφίες.

Στη Φοιτητική Επιχειρηματικότητα, αναμένεται οι φοιτητές να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας και να αναπτύξουν καινοτόμο λειτουργικό πρωτότυπο (working prototype) ψηφιακού προϊόντος με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας. Θα δοθούν για το πρώτο βραβείο €3.000 και επιχορήγηση για συμμετοχή σε σεμινάριο επιχειρηματικότητας η/και καινοτομίας  (entrepreneurship/innovation seminar) αξίας €2.000, το οποίο θα υπόκειται στην εκ των προτέρων έγκριση του Ψηφιακού Πρωταθλητή. Επίσης, θα δοθούν €1.500 για το δεύτερο βραβείο και €1.000 για το τρίτο. Στους νικητές θα προσφερθούν και υποτροφίες.

Στην τρίτη κατηγορία, που αφορά την Αναπτυξιακή Επιχειρηματικότητα, αναμένεται από τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας, να αναπτύξουν καινοτόμο ψηφιακό προϊόν ή υπηρεσία με βάση τη θεματολογία της Ψηφιακής Ατζέντας, να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο, και να προωθήσουν το ψηφιακό προϊόν ή την υπηρεσία στην αγορά. Θα δοθούν €10.000 για επιχορήγηση συμμετοχής σε συναντήσεις δικτύωσης με εκπροσώπους επιχειρηματικών κεφαλαίων (VC camps), οι οποίες θα υπόκεινται στην εκ των προτέρων έγκριση του Ψηφιακού Πρωταθλητή. Επίσης, θα δοθούν €4.000 για το δεύτερο βραβείο και €2.000 για το τρίτο. Θα δοθεί, επίσης, βραβείο €2.000 για την "Επιχείρηση με Διεθνή Προσανατολισμό" για να δοθεί έμφαση στη διεθνή διάσταση του Διαγωνισμού και της καινοτομίας που προάγει ο Διαγωνισμός.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014 περίληψη της πρότασής τους. Στις 12 Ιανουαρίου 2015 θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές, που θα κληθούν στις Ημέρες Προπόνησης Ψηφιακού Πρωταθλήματος που θα γίνουν στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2015, και στις 20 Απριλίου 2015 λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής ολοκληρωμένων προτάσεων. Στις 8 και 9 Μαΐου θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων από τους συμμετέχοντες και η τελική αξιολόγηση, και η τελετή απονομής των βραβείων και διακρίσεων θα γίνει εντός του Ιουνίου 2015.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ή ομάδες μέχρι και 3 ατόμων. Η κατηγορία Κ1 αφορά μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, η κατηγορία Κ2 φοιτητές, και η κατηγορία Κ3 φυσικά πρόσωπα, ομάδες ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και διδακτορικούς και υποψήφιους διδακτορικούς φοιτητές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/179195/psifiako-protathlima-i-kainotomia-syndramei-stin-oikonomia#.dpuf

===========================================
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: